PODPORUJEME EXPEDICI NA UKRAJINĚ PO UKRAJINĚ 20.4. - 8.5. 2013

17.04.2013 21:50

 

Cykloexpedice s cílem poznat Ukrajinu a zobrazit příběh a odkaz legendárních kol stejnojmenné značky. Součástí cesty bude natáčení dokumentu.
Створювати цінності має сенс.

 

Zajímá nás kdo, kdy, kde a proč vyrobil a používal slavný bicykl Ukrajina. Budeme zpovídat šťastné i nešťastné majitele těchto kol až dojedeme i k samotnému řediteli továrny. Kola této značky jsou již zcela zásadním pojmem a svého druhu legendou.

Druhou linií příběhu jsou lidé, kteří se vydávají na expedici, kteří jsou sami o sobě zajímavými objekty. Třetí linií bude Ukrajina samotná. Je to velk...á země, která má silnou krajánskou komunitu a svůj vlastní pohnutý osud. V České republice máme na Ukrajinu často pokřivený pohled a už se dále nezajímáme jaká je ta země vlastně doopravdy.
Dokument bude zároveň obsahovat přesahy do témat jako je nám spřízněný projekt Kola pro Afriku, Černobyl a problematika AIDS, která je ve východní Evropě stále aktuálnější.

Členů expedičního týmu bude devět a bude je doprovázet jedno velké auto se zázemím a technikou. Pomocí bicyklů je plánováno ujet cca 100 km denně což bude jistě zaznamenáníhodný výkon.

Vyjíždí se z Lysé hory. Kde na vrcholu hory budou kola pokřtěna známou českou celebritou. Tuto v sobotu zdoláme, přespíme při kultovní tamní hospůdce "U Veličků" a v neděli už po ránu vyrazíme přes Polsko vstříc novým ukrajinským dobrodružstvím. Na legendárních bicyklech populární značky Ukrajina objedeme celou Ukrajinu a prokřížíme sousedící Moldavsko. Cestou navštívíme i smutně proslulý Černobyl, dvě stólice - Kyjev i Kišiněv, závod na výrobu populárních kol v Charkově, prosluněný Krym, proslulou Oděsu, českou krajanskou enklávu v Moldávii i malebnou zbojnickou Podkarpatskou Rus. 

 

Více informací naleznete zde

—————

Zpět